Velikonoční pohádka ze zahrádky | 9. 4. 2023

Pohádka pro děti a rodiče
9. 4. 2023 od 15:00


Velikonoční pohádka ze zahrádky... aneb jak se žížalky vypravily pro kloboučky  do města 

Je jaro a to má paní Příroda své rozmary. Chvilku je zima, chvilku svítí sluníčko, nebo padá sníh. Ovšem jaro už je opravdu cítit ve vzduchu. A s jarem přichází Velikonoce, nejkrásnější svátky jara. A tak není divu, že na zahrádce už jsou všichni celí nedočkaví.

Brouk Ouk si leští krovky a dokonce šnek Ek vylezl ze své ulity. Ale co to ? Na zahrádce není ani jedna žížalka . Vypravily se totiž do města pro kloboučky, aby je paní Příroda nevyškrtla ze svého jarního seznamu. Kdo se jí totiž nelíbí, není ještě připraven a nechá ho spát , až do příštího jara. Ale jak se žížalky vrátí , když na cestu zpět jim došly síly ?

Tady by pomohl jedině Devětsil a Sedmikráska. A tak se brouk Ouk a šnek Ek pro ně společně vydají. A než se oba vrátí , zatím malý Péťa Zahrádka s babičkou přichystají vše na jaro. A hlavně na Velikonoce.

Děti se tak v naší pohádce něco málo dozví o velikonočních přípravách, zvycích, pranostikách i lidových pověrách, které tradičně k Velikonocům patří. A nakonec přece jen dojde i na koledování. A jak to všechno dopadne musíme společně vypátrat v naší pohádce vy sami.

Takže se pěkně posaďte, zavřete pusinky, otevřete oči, nastražte uši a hlavně držte palce, aby po zimě bylo na zahrádce vše jak má být.

A malý Péťa Zahrádka zasadil sto druhů ovoce a zeleniny.


Hudba: Libor Balák j.h.
Scéna: Martin Krassa 
Kostýmy: ŠaVla 
Rekvizity: Jindřich Morávek

Hrají: Šárka Klečková, Vlasta Fischer, popř. Petra Klečková


VSTUPENKY
FACEBOOK